Det er et af de mest prestigefyldte studier at blive optaget på. Det kræver et højt gennemsnit og uddannelsen tager 6 år plus et år som turnus/KBU at gennemføre. Herefter skal man så specialisere sig, og har man en særlig interesse for øjne, så kan du blive klogere på her, hvad en karriere som øjenkirurg indebærer.
Disse universiteter kan du søge ind på
Først og fremmest skal du søge ind på lægestudiet/medicin, som man kan læse i landets fire største byer: København, Aarhus, Odense eller Aalborg. Det sværeste sted og det med højest gennemsnit er i København, hvor adgangskvotienten ligger på 11,1 i gennemsnit på kvote 1. Det kræver altså et godt gennemsnit fra den uddannelse, du kommer fra inden, hvad end det er studentereksamen, højere teknisk eksamen, højere handelseksamen eller en kompetencegivende eksamen fra erhvervsuddannelse. De fire byer, hvor du kan læse medicin, navigerer forskelligt i uddannelsens opbygning i forhold til forløb og indhold, så derfor kan det være en fordel at kontakte en studievejleder for at få et indblik i de enkelte uddannelsessteder. Du kan herefter specialisere dig til øjenlæge i hele landet.
Sådan kan du gøre dig selv mere eftertragtet
Har man ikke de karakterer, som direkte åbner dørene til medicinstudiet, så er der hjælp at hente. For der findes heldigvis adgang for kvote 2, som også tager højde for, hvilken erfaring man bærer med sig. Det kan for eksempel være at arbejde, der har relevans for uddannelsen, det kan også være en længere dannelsesrejse, der bevidner om selvstændighed og ansvar eller kurser, som har givet relevant erfaring og viden inden for studiet.
Fremtidens behandlinger er teknologi
Som øjenkirurg arbejder man med de nyeste laserteknikker. Peter Brincker har 25 års erfaring som øjenlæge og omtales som en pioner inden for laseroperationer i Danmark. i 1988 åbnede han sin klinik i Charlottenlund og har med sin forsker baggrund inden for øjenlaserbehandlinger fra Rigshospitalet og Frederiksberg Hospital en ekspertviden på området. Hvis man vil vide mere om, hvad en øjenlæge som Peter Brincker udretter i sin dagligdag for sine patienter, kan man læse mere her.
Hvilken liv kan man have ved siden af karrieren som læge?
At blive færdiguddannet læge tager mange år, og speciallæge tager endnu længere tid. Det kan virke som en livsstil både at læse stil, men også efterfølgende, hvor jobbet kan kræve mange timer på alle tidspunkter af døgnet. Det kræver meget at blive læge, men det er også et af de vigtigste job i et velfærdssamfund. Med jobbet følger et enormt ansvar, og derfor er det også essentielt, at man er passioneret omkring det.
Peter Brincker er dog et godt eksempel på, at man sideløbende kan have andre passioner, der også er med til at definere en som person. Han har i sin studietid og i sin karriere haft stor interesse for sport og rejser. Peter Brincker har blandt andet beskæftiget sig med fodbold, dykning og klatring. I forbindelse med hans nysgerrighed på verden, oplevelser og nye kulturmøder har han taget ud i verden og dykket i alverdens have, hvor han er stødt på havskildpadder, hvaler og hajer. Derudover har han også rejst rundt i Europa og klatret på bjergsider og set livet fra et højere perspektiv.
Gode råd til en kommende medicinstuderende
Når man starter på en uddannelse, er der masser af nye mennesker, man skal forholde sig til, og måske kan det virke uoverskueligt at give sig i kast med at lære dem at kende, men det skal du gøre. Du vil ikke fortryde det, for I kommer til at bruge rigtig mange år sammen, så du kan lige så godt kaste dig ud i det og deltage i de sociale begivenheder på studiet. Det er dog vigtigt, at man ikke presser sig selv, for det er meget forskelligt, hvor lidt og hvor meget man har overskud til.
Medicinstudiet kan være rigtig pensum tungt, og derfor er det helt essentielt, at man ikke slår sig selv oven i hovedet på grund af ens resultater, for ellers kommer man aldrig igennem studiet. Karakteren er slet ikke det vigtigste, for det er mindst lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, at man prioriterer et studiejob og trives socialt i sit liv, når studiebøgerne er lagt til side. Det er helt almindeligt, at medicinstuderende dumper flere gange i løbet af deres studietid, så fjern de høje forventninger til dig selv, som måske har fået dig langt indtil nu. Men nu er det altså også tid til at prioritere det, der giver livet værdi, som er gode oplevelser og relationer, så skal det andet nok falde på plads helt af sig selv.