Nye køkkentrends 2022

30. juni 2022
Hjemmesider
1 0
Nye køkkentrends 2022

Nye køkkentrends kommer og går, selvom visse tendenser hænger ved og har mere overordnet karakter. Går du op i køkkener, eller står du over for selv at skulle til at investere i et nyt køkken? Så læs med her, hvor vi vil stille skarpt på nogle af de nyeste trends og tendenser indenfor moderne køkkener i 2022.

Et moderne køkken har i dag status af at være mere end bare et køkken, som man oprindeligt primært brugte til at lave mad i, vaske op og andre ting, der er relateret til madlavning.

Køkkenet er i dag ét af de vigtigste lokaler i et hjem. Køkkenet er nemlig i dag blevet et samlingssted, hvor man mødes og socialiserer med sin familie udover, hvad der har med mad at gøre. Fx er det typisk i køkkenet at der holdes familiemøder, ligesom det også tit er her at de mindre børn i familien vil sidde og tegne og lege, mens mor og far laver mad.

Ved festlige lejligheder, når man holder fest, eller komsammen, er det også blevet meget brugt at man mødes i køkkenet inden selve festivitas’en og snakker med sine og får et glas øl, en lækker drink, såsom en velkomstdrink samt eventuelt en lille appetizer, eller noget i den stil. Pointen er at køkkenet har ændret sig til at udfylde nogle andre funktioner end blot den, der handler om at lave mad.

På den måde er køkkenet gået fra at være et “arbejdssted”, med det helt specifikke formål at lave mad til at være et centralt samlingspunkt, hvor man socialiserer med familie og venner på lige fod med især stuen.

Hånd i hånd med denne tendens til at køkkenet er andet og mere end et sted, hvor man laver mad, har der også udviklet sig en tendens til at køkkenet gerne skal tage sig mere lækkert og indbydende ud, samt gøre brug af flotte og indbydende elementer og materialer.

Køkken stil og design tendenser i 2022

Tager man et kig på de nye design tendenser inden for køkkener og køkkenmaterialer i 2022, så er der et par gennemgående ting, man kan slå ned på og pege på som værende deciderede trends.

Her er en gennemgående design tendens den minimalistiske stil, som også er kendetegnende for den skandinaviske stil i øvrigt, som er populær i Danmark i forvejen.

Den minimalistiske stil er typisk karakteriseret ved dets enkle, rene linjer, usynlige greb på låger og er i det hele taget karakteriseret ved at der ikke er så meget, der forstyrrer helhedsbilledet.

Andre karakteristika træk er matte overflader på skabslåger og borde, som er fremtrædende.

Desuden skal materialerne gerne være slidstærke, og nemme at holde rene, og så må der gerne være lidt farve på, her trender fx farverne grøn, rød og blå.

En anden af de helt store køkkentrends for 2022 må siges at være miljøvenlighed og bæredygtighed, og her er det de bæredygtige køkkenelementer, med fokus på CO2-neutral produktion og brugen af langtidsholdbare materialer, produceret af genbrugstræ.

Denne bæredygtige køkkentrend stemmer fint overens med den øgede tendens der er verden over i disse år, hvor der løbende er kommet et større og større fokus på miljøet, genbrug og bæredygtighed.

Bæredygtige Køkkener

Hører du blandt dem, der lægger vægt på bæredygtighed og på at skåne miljøet, kan du med fordel vælge et køkken fra Rotpunkt, og dermed følge denne populære trend.

Omstilling til vedvarende energi og bæredygtighed er noget, som, Rotpunkt Køkkener har haft et øget fokus på tværs af hele virksomheden i adskillige år.

Kulminationen at dette fokus kom i starten af 2022, hvor Rotpunts Greenline køkkenserie opnåede certificering med Svanemærket, hvilket er en anerkendelse og blåstempling af de tiltag, som Rotpunkt har arbejdet med i denne forbindelse. Svanemærket tildeles af Miljømærkning Danmark, hvilket dermed betyder at der er visse krav, hvad angår bæredygtighed, som skal opfyldes.

Rotpunkts har taget følgende tiltag i forhold til bæredygtighed og miljøvenlighed:

  • Gjort produktionen 100% CO2 neutral
  • Minimum 90% genanvendelse af træ
  • 100% brug af FSC-certificeret træ

Med disse tiltag viser at Rotpunkt at de er med på de herskende køkkentrends og tendenser i 2022, ligesom de naturligvis samtidig lægger vægt på altid at tilbyde den samme, høje kvalitet og moderne design, som de altid har gjort.

Så hvis du går og drømmer om et trendy, bæredygtigt og miljøvenligt nyt køkken i høj kvalitet, så kan du med fordel tage et smut forbi vores butik i København eller vores køkkenbutik i Århus og få hjælp, råd og vejledning til at finde frem til det køkken, og den køkkentrend, du bedst kan lide, og som passer bedst til dig og din stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *