CPH BASIC: Et anderledes modelbureau

30. juni 2022
Mode / skønhed
0 0
CPH BASIC: Et anderledes modelbureau

Det danske model- og skuespillerbureau Basic CPH er alt andet end basic. Det er faktisk intet mindre end Danmarks største model- og skuespillerbureauer med mere end 6.500 skuespillere og modeller fordelt på alle køn, alle aldre og på tværs af discipliner inden for både model og skuespil professioner. Bureauet repræsenterer også kendte og typemodeller. Derfor er Basic CPH et af de bureauer, der har en bred repræsentation, hvor virksomheder og filmselskaber kan finde præcis det match, de søger. Dertil repræsenterer bureauet også fotografer, stylister og makeupartister. På den måde kan virksomheder hyre alle de personer, de har brug for til opgaven – og samle det hos et og samme bureau. Her findes modeller og skuespiller inden for kategorierne Kids, Sports, Professionelle, PLussize og Hånd & Krop.

Bag Basic CPH står en grupper kvinder, der alle i forskellig omfang har haft berøring med mode- og underholdningsbranchen. Ejer og grundlægger Sissi Antonsen stiftede Basic CPH for knap 30 år siden. På Sissis CV finder man en lang række modelbureauer, som hun tidligere har ejet og drevet. Partner og medejer Maria Westergaard fungerer også som booking agent i Basic CPH og har været ene del af virksomheden siden 2005. Maria Westergaard har Multisportsinstruktør på Club La Santa stående på sit CV og tager stadig en tørn på sportshotellet en gang om året som event koordinator for Running Challenge. Virksomhedens anden booker og social media manager Maria Urwald har en baggrund hos Munthe plus Simonsen og forretningsudvikling på CV’et. Hun har været tilknyttet Basic CPH siden 2017. Vanessa Stuhr Ellegaard havde stillingen kan skrive stillingen som Head of Pro på sit CV – nærmere bestemt var hun fungerende leder for Basic CPH’s professionelle model-afdeling. Vanessa Stuhr Ellegaard kom da også til stillingen med 20 års erfaring på sit CV som model i modebranchen i både ind- og udland. Særligt denne praktiske erfaring gjorde at Vanessa Stuhr Ellegaard blev headhuntet til stillingen som Head of Pro. Bureauets in-house fotograf er Pernille Howalt Andersen, der har været tilknyttet bureauet i 16 år både som booker, office manager og fotograf. Booker Louise Kjelfred er tilmed ansat ved Basic COH og kommer med en baggrund som digital content koordinator og content creator.

 

Søsterbureauet Sonder Agency

CPH Basic har et søsterbureau ved navn Sonder Agency, der udelukkende specialiserer sig i typemodeller – og hylder diversitet. Bureauet er en platform, der kan tilbyde et væld af modeller, der på forskellig vis udforer det klassiske skønhedsideal. Dette er en mission, der har ligget Basic CPH på hjerte i flere år, nemlig at præge branchen hen i mod en retning, der er mere inkluderende og samtidig skaber et mere interessant billede i den marketing, vi blive præsenteret for. Samtidig gør Sonder Agency op med den klassiske arbejdsfordeling mellem modeller og kreative. Her er modellen på flere måder faktisk medskabende på opgaverne.

Både Basic CPH og Sonder Agency repræsenterer et nyt og interessant perspektiv, der længe har været undervejs i modebranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *