DM Greenkeeping – nu anerkendt som bivenlig virksomhed

20. januar 2022
Ude
0 0
DM Greenkeeping – nu anerkendt som bivenlig virksomhed

Hos DM Greenkeeping ser vi det som vores fornemmeste opgave vha. af vores plænepleje service at sørge for at både private og virksomheder får grønne, flotte og frodige græsplæner.

Det vil sige uden gule, bare eller visne pletter i græsplænen, og også uden brune og hvide svampe i græsplænen. Dette er nemlig noget, der virkelig er med til at gøre at en græsplæne ser grim og misligholdt ud.

Med plænepleje fra DM Greenkeeping får du en flot grøn græsplæne, som din nabo med stor sandsynlighed vil blive ganske misundelig på. For når vores dygtige greenkeepere kommer på opgaven med at få en grøn græsplæne, kommer den til at fremstå lige så flot som en golfgreen bagefter.

Vores greenkeepere har nemlig mere end 20 års erfaring med plænepleje, hvor de har plejet og passet græsplæner og græs på golfbaner og selvfølgelig har de også udført græspleje på ”almindelige” græsplæner for private og virksomheder.

Det betyder med andre ord at de ved lige præcis, hvad der skal til for at få en grøn græsplæne til at fremstå så flot og velplejet som muligt.

 

Nyhed: Greenkeeping er nu en bivenlig virksomhed

Hos DM Greenkeeping elsker vi naturen og da vi arbejder med den hver dag, er vi naturligvis meget interesset i at passe så godt på den som muligt.

Derfor er det også en stor glæde for os at DM Greenkeeping er blevet anerkendt som bivenlig virksomhed, og det er selvfølgelig også noget, vi er meget stolte af.

Ukrudtsplanter i græsplæner, gavn kun bier (og andre insekter) hvis man lader dem blomstre, hvilket betyder at man er nødt til at lade sin græsplæne stå uklippet hen i længere tid i sommerperioden. Det er der ikke mange, der gør.

Og i løbet af sæsonen er der perioder, hvor der faktisk mangler blomster i de danske haver. Derfor kan haveejere gøre bierne en stor tjeneste ved at så masser af frø i haven, der vokser op og bliver til bivenlige blomster, som også fungerer som redepladser til de vilde bier.

Vores opfordring er at alle, der har en græsplæne, gør noget godt for bierne et andet sted i deres have end med deres græsplæne.

Derfor har vi besluttet at indføre et initiativ i den kommende sæson, som går ud på at vi vil hjælpe alle vores kunder med at gøre det nemmere at gøre noget godt for bierne.

Det betyder at vi vil udlevere en frøblanding til vores kunder ved vores første besøg, og så opfordre til at de etablerer et større eller mindre område i deres have, hvor de sår frøene. Hvor det er i haven gør ikke så meget, men det kunne fx langs en hæk, i nogle urtepotter, i et bed og så videre. Frøene vokser op og bliver til engplanter, hvor bier og andre insekter vil kunne boltre sig.

Hvad angår udvælgelsen af frøblandingen, har vi fået forskere fra AU Instituttet for bioscience til at hjælpe med udvælgelsen, så biodiversiteten er så høj som mulig i blandingen. Det er blevet til en flerårig frøblanding med 28 forskellige vilde danske blomster.

 

Gode fordele ved professionel plænepleje

Hvis en græsplæne ikke får den helt rette pleje, kan den nemt og hurtigt komme til at se grim og usund ud. Den kan i værste tilfælde udtørre, så der kommer bare pletter, eller gule pletter i græsset, hvilket er et tegn på at plænen ikke har fået nok vand.

Græs har brug for de rette mængder vand for at kunne holde sig sundt og rask og flot og grønt. Af den årsag er perioder med tørke noget af det værste, som en græsplæne kan blive udsat for.

I de senere år har vi i Danmark haft ganske lange perioder, hvor der ikke har været noget regn, og det er noget, der sætter sine negative spor på en græsplæne.

Når vejrforholdene er sådan, er der flere forskellige ting, man er nødt til at have fokus på. Det er fx klipningen af græsset. Her er det nemlig vigtigt at man først klipper græsset på det rigtige tidspunkt, og så skal man også sørge for ikke at klippe det helt kort, men holde det lidt længere. På denne måde stimulerer man nemlig græssets levebetingelser.

Og hvis græsset allerede er udtørret, så er løsningen ikke bare at vande løs, man skal snarere have fokus på, hvornår man klipper græsset, og hvor kort man klipper det.

Hos DM Greenkeeping er alle disse ting noget, vi er yderst erfarne i, da vi har mere end 20 års erfaring med plænepleje og få enhver græsplæne til at fremstå flot, frodig og grøn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *