Få tryghed med en ejerskifteforsikring, både når du køber og sælger hus

20. januar 2022
Ejendomme
1 0
Få tryghed med en ejerskifteforsikring, både når du køber og sælger hus

Den helt store fordel ved en ejerskifteforsikring er at den kan komme såvel køber som sælger til gode ved en hushandel. Det kan den grundlæggende, fordi den dækker i tilfælde af at der opdages skjulte skader på en bolig.

Det kunne fx være hvis der er ulovlige el- og vvs-installationer i boligen, som muligvis på sigt kan forårsage problemer for køber. Står man som sælger af en bolig, kan det ligeledes anbefales at man tegner en sælgeransvarsforsikring, fordi man med sådan én meget bedre sikret i forbindelse med en hushandel. Man køber sig med andre ord til tryghed i at hvis uheldet skulle være ude, så går forsikringen ind og dækker de uforudsete skader, der måtte opstå.

 

Bolighandel med økonomisk tryghed

Hvis der efter en hushandel er afsluttet, viser sig diverse fejl, mangler og skader fx i form af: bygningsskader, konstruktionsfejl eller ulovlige installationer, kan det hurtigt blive meget dyrt at få ordnet.

Har køber imidlertid en ejerskifteforsikring er han sikret mod sådanne eventuelle skader og ulovlige installationer i huset, hvis de vel at mærke ikke er belyst i en tilstandsrapport eller elinstallationsrapport for boligen.

For at kunne gøre brug af fordelene ved en ejerskifteforsikring, og sikre sig mod de skader, som ikke er belyst før handlen, er man nødt til at have en gyldig tilstandsrapport og elinstallationsrapport. Generelle forhold ved en ejerskifteforsikring:

 • Køber og sælger deles om omkostningen til den billigst mulige pris
 • En udvidet ejerskifteforsikring gælder i op til 10 år
 • Basisdækning er bestemt ved lov

 

Hos Dansk Boligforsikring forsøger vi så vidt muligt at skabe klar, tydelig og tilstrækkelig kommunikation i forhold til

Ejerskifteforsikringer er et forholdsvist komplekst produkt, og derfor lyder anbefalingen fra Dansk Boligforsikring, at du som køber sørger for altid at læse tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten s igennem. Heri vil der være en beskrivelse af, de forhold du som husejer skal være særlig opmærksom på. Fx skal man være opmærksom på at en ejerskifteforsikringen ikke dækker fejl og mangler, som er forventelige for hustyper af samme alder. Derfor bør man sætte sig grundigt indi, hvilke fejl, skade og mangler, man må gå ud fra at en ejerskifteforsikring ikke vil dække.

 

Dansk Boligforsikring er blandt de billigste og mest dækkende

Dansk Boligforsikring blev grundlagt i 2002, og vi har specialiseret os i boligforsikringer, ejerskifteforsikringer og sælgeransvarsforsikringer.

Vi har stort fokus på at kunne tilbyde de mest optimale løsning på markedet med så bred dækning som muligt. Som kunde, er det altid muligt at komme i kontakt med os og få råd og vejledning, og vores erfarne team af boligeksperter sidder parat til at hjælpe med at træffe det rette valg om boligforsikring.

Fordele ved en ejerskifteforsikring:

 • En ejerskifteforsikring gælder i min. 5 år
 • En ejerskifteforsikring dækker ved store skader
 • En ejerskifteforsikring dækker i tilfælde af ulovlige el- og vvs-installationer
 • En ejerskifteforsikring har en selvrisiko på kun 5000 kr.
 • Man står i en bedre situation, hvis uheldet skulle være ude

 

Der er særlige forhold, der gør sig gældende, når det kommer til ejerskifteforsikringer, disse forhold bør man sætte sig grundigt ind, før man køber en ejerskifteforsikring.

Her kan du læse om både priser på ejeskifteforsikringer samt mere om hvad de dækker:

 

Pris på en husforsikring?

Prisen på en ejerskifteforsikring afhænger af forskellige forhold, og kan derfor variere meget fra tilfælde til tilfælde.

Ifølge loven er

Der en selvrisiko på 5.000 kr. pr. skade på ejerskifteforsikring, som er lovbetinget, denne kan max. hedde 51.000 kr. i alt, så længe forsikringen er virksom. Hos Dansk Boligforsikring har vi nedsat den maksimale selvrisiko til 20.000 kr.

Som udgangspunkt er basisdækningen ens i alle selskaber, men prisen kan sagtens variere. Et godt råd når du skal tage stilling til, hvilken type ejerskifteforsikring du skal have, bør du derfor også undersøge, om forsikringsselskabet yder fuld forbrugerbeskyttelse.

Prisen er afhængig af det enkelte forsikringsselskab, såvel som den konkrete bolig, der er tale om. Her har forhold som størrelse og beliggenhed betydning for den endelige pris, ligesom de forhold, der er beskrevet i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten spiller en vigtig rolle.

Fakta om ejerskifteforsikring

Diverse undersøgelser i viser at:

 • I forbindelse med min. én ud af fem bolighandler, kommer ejerskifteforsikring i brug
 • I 95 % af alle handler med beboelsesejendomme udføres der huseftersyn
 • En ejerskifteforsikring dækker enten 5 eller 10 år frem i tiden
 • Sælger betaler halvdelen af en basis ejerskifteforsikring med 5 års løbetid
 • Har man ikke en ejerskifteforsikring hæfter køber selv for fejl og mangler, der måtte være
 • Uden en ejerskifteforsikring kan køber have svært ved at vinde en evt. retssag mod sælger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *