Udbuddet af huse til salg stiger

7. juli 2022
Ejendomme
1 0
Udbuddet af huse til salg stiger

Den seneste måned har flere boligjægere oplevet bedre betingelser for at finde et nyt hjem. Efter en længere periode med lave udbudstal på ejendomme er tallene nu steget. Det gælder for både villaer og rækkehuse, skriver Boligsiden.

I begyndelsen af juli har hele 93 kommuner landet over oplevet, at der er sket en mærkbar stigning i udbuddet af huse i løbet af juni. Kigger man på hele landet, er der tale om en stigning på otte procent den seneste måned af 2022. Årsagen er en kombination af, at flere har sat ejendomme til salg, mens også færre har købt huse. Dermed er der blevet solgt færre huse end der plejer på den her tid af året.

 

Omegnen af København frigiver flest huse

Det er særligt i de omkringliggende kommuner til København, at der er sket den største stigning i udbuddet af huse til salg. Stigningen kommer særligt til udtryk i Tårnby Kommune, hvor der er kommet hele 39% flere villaer og rækkehuse til salg. Det betyder konkret for den enkelte huskøber i området, at vedkommende nu har omkring 35 flere huse at vælge imellem.

Efter Tårnby Kommune følger desuden Rødovre, Hvidovre, Lyngby-Taarbæk, Allerød og Brøndby. At ændringerne i udbuddet ses netop i hovedstadsområdet er ikke overraskende. Det er som regel i dette område, at udsving og ændringer på boligmarkedet mærkes og ses først.

 

Husk at blive forsikret

Hvis du vil udnytte det forhøjede antal af boliger til salg og jagte drømmeboligen – og måske endda får fat i den helt rette, så bør du være opmærksom på nogle praktiske ting. Når du skal overtage en ejendom er det nemlig vigtigt at tegne en ejerskifteforsikring. Med en sådan forsikring kan du nemlig få økonomisk støtte og rådgivning i tilfælde af, at dit nykøbte hus eksempelvis indeholder ulovlige installationer eller har alvorlige skader. Dermed kan du blive sparet for en stor og potentielt fatal økonomisk belastning.

 

Her er dine muligheder

For at høre mere om dine muligheder for at tegne en ejerskifteforsikring kan du blandt andet kontakte Gjensidige. Selskabet tilbyder uforpligtende tilbud og har stor erfaring med netop denne type af forsikring. Du kan kontakte Gjensidige på telefon 78722101. Her bør du desuden være opmærksom på, at det kan være fordelagtigt for dig at stifte flere forsikringer i samme selskab for at få den bedste pris.

Du kan også tage kontakt til Dansk Boligforsikring. Dansk Boligforsikring er tilgængelige for kontakt via mail info@danskboligforsikring.dk eller telefon 59498844. Dansk Boligforsikring er ledende på det danske marked inden for ejerskifteforsikringer og kan derfor tilbyde dig nødvendig ekspertise i forbindelse med stiftelse af forsikring i forbindelse med boligkøb.

Der er dog også mulighed for, at du kan undersøge forskellige forsikringsselskabers tilbud på tværs. Kontakt eller læs mere på hjemmesiden for Komplet Køberrådgivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *