Nye mixere fra Fever-Tree

23. oktober 2020
Webshops
7 0
Nye mixere fra Fever-Tree

Gin & tonic, rom & cola, vodka & juice – der er visse typer af spiritus, som man nærmest ikke kan sige uden også at sige dens tro følgesvend, nemlig dén mixer, som den typisk blandes op med.

Sådan er det i høj grad med ”gin & tonic” – har man sagt gin, kan man kan næsten ikke lade være med også at sige ”tonic”. Og har man sagt tonic, ledes tankerne ofte hen på brandet Fever-Tree. Det er nemlig i dag synonym med den nok bedste kvalitets tonicvand på markedet.

Årsagen hertil skal uden tvivl findes i stifternes kompromisløse fokus på kvalitet fra starten af.

Idéen bag Fever-Tree

Charles Rolls og Tim Warrillow – stifterne af Fever-Tree arbejdede i drikkevarebranchen før de stiftede Fever-Tree, og det var her at idéen og konceptet for Fever-Tree begyndte at tage form. De spottede nemlig en tendens indenfor drikkevarebranchen, som vakte deres forundring. Nemlig, dét at der blev udviklet og produceret masser af luksus spiritus, eller såkaldt ”Premium”-spiritus – med jævnlige nye mærker af både rom, vodka, gin osv. Alle disse Premium spiritusmærker blev fremstillet efter fornemmeste fremgangsmåder med de fineste destilleringsmetoder og bedste råvarer, og blev solgt i dyre domme.

Det undrede dem derfor at, når man så skulle blande sin fine, dyre spiritus op med noget, så fandtes der ikke et tilsvarende Premium produkt, der kunne matche den gode, fine og dyre spiritus i kvalitet.

Derfor var tanken nærliggende for dem, idet de selv var connaisseurs, og ikke mindst besad en spirende forretningssans, at udnytte dette hul i markedet, som de mente, de kunne udfylde med deres viden og erfaring indenfor branchen til at udvikle og fremstille en Premium tonicvand, der var på samme niveau som de kendte luksus mærker af spiritus. Og i første omgang var det med særligt fokus på en kvalitets mixer til gin.

Hermed var det første frø lagt, der skulle føre til at de realiserede deres idé i 2004 med stiftelsen af Fever-Tree og lanceringen af deres første produkt – nemlig den nu klassiske ”Premium Indian Tonic Water”.

Og siden da har de to venner formået at vækste deres virksomhed til at blive ét af de absolut bedst kendte mærker, hvad angår kvalitets Premium tonicvand.

Fever-Tree formår at forny sig

Hvor Fever-Tree startede ud med kun deres Premium Indian Tonic Water, har de i årenes løb fornyet sig ved løbende at udvikle nye mixere med nye og spændene smage, der altid formår at ramme det, der er oppe i tiden.

I sommeren 2020 kom de så ud med deres nyeste kollektion af mixere, som de kalder ”The Soda Collection”. Der er tale om mixere i den velkendte Fever-Tree tradition. Det vil sige at mixerne kun fremstilles af kvalitets råvarer, og at der ikke tilsættes nogen former for kunstige sødestoffer. Det har fra begyndelsen af været vigtigt for stifterne at der ikke skulle gås på kompromis med kvalitet, og det er da også tilfældet med denne kollektion, hvor der bl.a. bliver håndplukket rosenblade i Bulgarien og limefrugter i Mexico for at tilføre de helt rigtige, lækre smagsnuancer til mixerne.

Kollektionen består af fire luksus sodavand, nemlig: Raspberry & Rose Soda, Mexican Lime Soda, Italian Blood Orange Soda and White Grape & Apricot Soda.

Og er man til gin & tonic, må man sige at de har ramt plet med denne kollektion, hvor deres Raspberry & Rose Soda, som er en sød og blomsteragtig mixer, går perfekt til en god kvalitets gin, hvor man fx kan lave sig en forfriskende og sprudlende ”Pink Spritz”. Den bliver lavet med delikat parfumerede rosenbladene fra den berømte ”Rose Valley” i Bulgarien, og saftige hindbær fra USA’s solrige vestkyst.

Deres Mexican Lime Soda går godt til vodka, mens Italian Blood Orange går godt til fx en italiensk aperitif, og deres White Grape & Apricot Soda går rigtig godt til whiskey.

Så der er helt sikkert noget for enhver smag.

Og det med god grund, for intet er overladt til tilfældighederne, når Fever-Tree sammensætter deres mixere

Hvad er årsagen til at tonic passer så godt til gin?

Årsagen skal nok findes i tonicvands bitre og tørre smagsnuancer, som harmonerer og komplementerer den karakteristiske smag af enebær fra gin.

Tonic får sin smag fra kinin, som stammer fra det såkaldte ”kinatræ”, i midten af 1600 tallet, brugt i Europa som middel mod febersygdomme såsom malaria, men det var med et kinin indhold, der er langt større end det, man i dag bruger i tonicvand.

I dag er der kun netop nok af den bitre kinin i tonic til at den får den perfekt afrundede og velafbalancerede smag af tør, halvsød bitterhed, som harmonerer så godt med især gin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *